Rólam

Rindt Kata

“Ki ez a csaj, aki ennyire más, mint a többi?”

Jogos kérdés, ezért itt az ideje bemutatkozni. Rindt Kata vagyok, egy agyonképzett bölcsész, háromgyerekes anya. Tulajdonképpen ez a lényeg. Szakmámban csak közvetetten dolgozom. Az összes diplomámból az újságírásra vonatkozó tanulmányaimat használom fel – a kedvetekért. Azonban életem és lényem akkor vált teljessé, amikor anya lettem.

Felmenőimtől örököltem némi hajlamot az írásra, valamint örököltem még egy kis népművelési kedvet is. Móricz Zsigmond árnyéka végre nem súlyként terül el vállamon. Megtaláltam a tőle származó örökségemet:

“Én azt hiszem, annál nincs nagyobb öröm, mint valakit megtanítani valamire, amit nem tud.”  (M.Zs.)

Ennek érdekében mániákusan írok. Nektek. Azért, hogy új élethelyzeteteket megtanuljátok józan ésszel átélni. Három gyerekkel, sok év tanulással a hátam mögött, valamint szakemberek közreműködésével tudtok tőlem is tanulni. Miért lenne csakis kizárólag igaz az enyémtől eltérő (szerintem zagyva, trendi) vélemény?

Felhívom a figyelmet! Sokakkal ellentétben én soha sem állítottam, hogy értenék a szüléshez, szoptatáshoz vagy a gyerekneveléshez vagy mindenhez egy személyben. Ezért dolgozom szakemberekkel. Tapasztalataimat, tudásomat az ő segítségükkel osztom meg veletek.

Azért írok nektek, mert szerintem a 21. században nem életszerű már az otthonszülés, unalmas az agresszív szoptatási mánia, unalmas a sok hősanya, az észosztó troll. Egyszerűen unom, hogy az anyaság témájában annyian görcsölnek. Tudom, hogy nem vagyok egyedül és ti is örültök annak, hogy általam olvashatjátok a saját véleményeteket is.

Eleinte a kismamadivaton kívül szülészetek bemutatásával foglalkoztam. Azóta bővült a repertoár, minden sorra kerül, ami megfordul egy anya, egy NŐ fejében. Egyre több olyan kérdéssel kerestetek  meg, amelyekre szakemberek nélkül nyilvánosan nem mertem válaszolni. Ezért vagy szakemberek írják a cikkeket vagy ők ellenőrzik, amit írtam.

Persze nem minden a gyerek. Attól, hogy anyák lettünk, nem válunk hőssé, mártírrá, csodalénnyé, csak megtelik értelemmel életünk. Nem kell megszűnni, melegítős, ápolatlan fakanalat forgató, extra kreativitással bíró, „Anna, Peti, Gergő” anyukájába átmenni. A jó anyaság titka nem az, hogy hol és milyen módon született a gyerek, az is tök lényegtelen, hogy hány évig szoptattad vagy, hogy hordoztad-e vagy babakocsiban toltad  – mindenki másképp csinálja!

Éppen ezért a „jó anyaság” titka: hogy Ti jól érezzétek magatokat a bőrötökben!

A gyerek mindenhogyan szeret titeket. Akkor miért ne viselkednétek úgy vele, ahogy nektek természetes, ahogy nektek jó. Nem kell trendi pszichológiai elvek mentén nevelni, egy gyereknek nem suttogni kell, meg “gyengédkedni”, meg az igényeit előtérbe helyezni. Egy gyereket szeretni kell és felnevelni. Nincs idő önsajnálatra, lelkiismeretfurdalásokra.Szeretni kell és kész!

Azért írok, hogy élvezzétek az anyaságot. Ne legyetek „depisek”, ne tegyetek fel „mi lett volna, ha” kezdetű kérdéseket. Az mind lényegtelen, kezetekben a gyerek, fel kell nevelnetek, Nektek!

Rendkívül gyorsan szaladnak az évek, hamar tovaszáll a babaillat! Az aktuális problémák pedig legkésőbb az iskolávalnevetségessé válnak. Keményebb dolog a gyereknevelés annál, mint hogy gátat metszettek vagy csak 10 hónapos koráig szopott a gyerek. Legkésőbb, amikor a kis utód átlépi az iskola küszöbét, belátjátok, mennyire nevetséges lelkifúrókkal rontottátok el az élet legcsodálatosabb hónapjait.

Nem szeretném, ha mások frusztrációi miatt lemaradnátok a vissza nem térő babaévekről – azt szeretném, ha Ti is átélnétek azt a CSODÁT, amit a baba érkezése hoz. Amiben nekem már hét és fél éve részem van!  Ezért cibálom vissza az összes elvetemült, trendi elméletet a földre, hogy ti nyugodtan babázhassatok!

Csodálatos babázást kívánok

Szeretettel

Rindt Kata

Egy évvel ezelőtt így mutatkoztam be – nem változtam sokat, csak a hajam nőtt meg egy picit (klikk a cikkre):

Hat éves anya

Az RTL Klub Fókusz plusz interjút is csinált velem, itt megnézheted!

A hosszabb interjút pedig itt: Klikk ide!

2012. szeptember 19. szerda
FIGYELEM!
A honlapon megjelenő írások/információk nem orvosi szakvélemények (csak szakemberek által írt vagy ellenőrzött írások).
Kérdéseiddel fordulj kezelőorvosodhoz!
Minden jog fenntartva!
anyaHAjó – Legyél Te is mumONboard
vagyis anya a helyzet magaslatán!
Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s